1. Koliko je trajanje programa Brainobrain?

Program Brainobrain sastoji se od 10 nivoa svaki nivo od 3 mjeseca.
Nastava se održavaju jednom sedmično tokom 2 sata, radnim danima i vikendom.
Nakon svake 3 mjeseca, dijete se pomiče na sljedeći nivo.
Sva djeca, bez obzira na njihovu dob, upisuju se na 1. nivo i završavaju 1. nivo u 3 mjeseca i idu na drugi nivo.
Tako će do kraja od 30 mjeseci vaše dijete završiti čitavih deset nivoa, a vi ćete biti zaprepašteni da biste vidjeli njegovu izvedbu i snagu koje je vaše dijete steklo nakon svakog nivoa.

2. Koja je svrha programa Brainobrain?

Cilj programa Brainobrain je da pomogne deci da ostvare bolji razvoj mozga, tj. da koriste obije strane mozga.
Mi uglavnom koristimo samo jednu stranu mozga. Studije širom svijeta o razvoju mozga pokazuju da svaka osoba koja može koristiti obije strane mozga moći će da iskoristi svoje resurse u maksimalnom potencijalu i razviti inteligenciju koju će koristiti cijeli život.

Učenici će biti uspješni i visoko kompetentni u svim sferama života. To je dragoceni poklon koji, kao roditelji, možemo ponuditi našoj djeci!

Možemo biti među hiljadama ponosnih roditelja. Brainobrain trenira decu da koriste obije strane svog mozga provodeći vežbe istovremeno da oštre logičke i kreativne strane mozga.

Važno je roditelji da pratite napredak vašeg djeteta, tako da možete primetiti razvoj vašeg deteta i podržati djete u skladu s tim! Primjetićete da djeca stiču vrijedne veštine, veštine iznad svojih vršnjaka, postaju vrhunski u školi, i pravilnom razvoju!

3. Kada je moje dijete podobno?

Postoji nekoliko jednostavnih kriterijuma.
Starost: Brainobrain je za djecu od 4- 14 godina. Djeca se mogu pridružiti u bilo kojim godinama između 4 i 14 godina.
Naravno, što ranije to je bolje!

Znanje:
Vaše dijete treba znati da recituje i piše brojeve od 1 do 10. Trebali su početi pisati slova iz Abecede. Trebali bi biti u mogućnosti da kopiraju jednostavne riječi iz pisma nastavnika. Naravno da ćemo im pomoći u procesu.

Vještina:
Vaše dete treba da razumije i odgovori na jednostavne rečenice i komunikaciju koju koristimo u našem svakodnevnom životu kao što su: “Kako se zoveš?”, “Šta ste imali za doručak?”, “Kako je ime vašeg oca, majka Ime? “Itd.

4. Da li mogu da prebacim svoje dete u neki drugi Brainobrain centar?

Da naravno! Vaše dijete možete preći iz jednog Brainobrain centra u drugi centar Brainobrain pod važećim okolnostima kao što su promjena prebivalište ili ste se preselili u neki drugi grad itd., Možete dobiti “potvrdu o transferu” iz matičnog centra.
Nakon toga podnosite prijavu u novi Brainobrain centar.

5. Da li moje dijete ima individualnu pažnju?

Individualno Pažnja je ključni faktor u Brainobrainu.
Idealna učionica je kada nastavnik upoređuje svoje nastavničke stilove sa individualnim stilovima učenja svoje djece.
Dakle, stvarno se fokusiramo na vaše dijete i pomažemo mu da svijetli. Naša veličina grupe je maksimalno 15 djece, tako da postoji nadgledanje i povratna informacija koja obezbijeđuje kvalitet.

Osim toga, napredni nastavni plan Brainobraina ima puno jedinstvenosti. Jedna od karakteristika našeg nastavnog plana je da je individualna pažnja zaista ugrađena u naš kurikulum. Takođe nudimo dodatne časove za djecu u malim grupama ili jedan na  jedan,  kada je potrebno da se očiste dječija sumnja.

6. Kako moje dijete može dobiti najbolje od Brainobraina?

Najvažnija stvar je “Dnevna praksa”. Brainobrain je program za razvoj vještina. Obavezno je da vaše dijete radi 15 minuta Brainobrain treninga svaki dan kod kuće, osim što prisustvuje Brainobrain časovima 2 sata svake nedjelje.

Mi ćemo dati određene vežbe i aktivnosti. Trebalo bi da se svakodnevno rade na način koji je savetovao nastavnik, u metodu Brainobrain. Dok podržavate svoje dijete radi svakodnevne prakse, možete biti sigurni u bogato iskustvo.

7. Kolika je uloga roditelja?

Vaša podrška je ključni faktor za stvaranje najboljeg od ovog programa. Samo uz vaše učešće djete može ostvariti izvanredne rezultate.  Zajedno sa vašim detetom.

Zaista želimo da vam postavimo ovo pitanje, jer ćete upisati svoje dijete na Brainobrain kurs – “Da li ste zaista spremi podržati djecu kao roditelji kako biste napravili razliku?” Ako je odgovor “Da”, onda vas rado dočekujemo.

Danas je Brainobrain postao prekretnica u više od 50.000 porodica širom svijeta i to zbog roditelja koji zaista žele najbolje za svoju djecu!

• Možete redovno posjećivati ​​centar da biste sarađivali sa nastavnikom da znate više o učinku vašeg djeteta.
• Možete vidjeti knjige deteta nakon svake sesije i pomoći im u svakodnevnoj praksi.
• Možete se pridržavati naših procedura i metodologije kada je u pitanju asistiranje vašem djetetu u vezi sa Brainobrainom
• Možete osigurati da vaše dijete dolazi redovno na časove.
• Možete učestvovati na svim roditeljskim sastancima, po pozivu.
• Možete učestvovati na nacionalnim i regionalnim takmičenjima u Brainobrainu.
• Možete tražiti odgovore na sva vaša pitanja i pojašnjenja. Ako ste jasni, sigurno ćete pomoći svom djetetu. Dakle, postavite pitanja!
• Možete motivisati svoje dijete kad god je to potrebno
• Možete cijeniti vašu djecu i za male stvari to ih poziva da se raduju njihovom daljem uspjehu

8. Molim vas recite mi više o svakodnevnoj praksi?

Brainobrain pomaže vašem djetetu da stekne vještine mozga i životne vještine. Dakle, zaista je važno da vaše dijete svakodnevno praktikuje svakih 15 minuta praktično. Da bi djeca svakodnevno vježbala, zadajemo malo zadataka za vježbu kući i savjetovatujemo na koji način da djete vježba.

Brainobrain je tako bogato iskustvo sa dosta dječijih centričkih aktivnosti koje se šire na svih 10 nivoa čiji je cilj pružanje korisnog iskustva našoj djeci. Uključili smo bogate resurse kao što su NLP (Neuro lingvističko programiranje), mentalna gimnastika itd. Uvek možete pomoći vašem djetetu u učenju tih alata za razvoj ličnosti, zagonetki na način na koji želite da produžite njegovo učenje. Kada je riječ o Brainobrain abakusu i drugim tehničkim karakteristikama molimo da to uradite na način na koji smo vam dali informacije.

9. Certifikati?

Nakon završetka svakog nivoa, vaše dijete ima pravo na Međunarodni certifikat. Po završetku svakog nivoa, vaše dijete će imati modelski ispit. Posle istog, vaše dijete će imati glavni ispit. Na osnovu performansa vaše dijete je spremno da nauči drugi nivo. Osim toga, vaše dijete će dobiti certifikate na osnovu performansa na regionalnim i nacionalnim takmičenjima – Brainobrainfests.

10. Kako provjeravate kvalitet?

Mali broj djece u grupi da bi se osiguralo individualna pažnja.
Naši nastavnici će biti u kontaktu sa svojom djecom kako bi ih podržali u učenju.

Dodatni časovi: Uključite vaše dijete ako zahtijeva dodatne časove obuke (osim redovnih časova), u manje grupe djece ili ponekad čak i kao jedan do jedan, po potrebi. Imamo obrazac za roditelje koji je u svim našim knjigama predviđen za popunjavanje i predaju u vašem centru na kraju svakog nivoa. Imaćete priliku da izrazite svoja mišljenja i sumnje na osnovu vašeg iskustva i iskustva vašeg djeteta. Također možete nam poslati vaše stavove i sumnje direktno putem e-pošte.
Svake godine sprovodimo regionalna i nacionalna takmičenja dijecu da učestvuju.
Naše takmičenja su moćno iskustvo koje pruža prilike da nauče vrijedne vještine za život.
Tokom takmičenja djeca doživljavaju jedinstvene strategije obuke koje osiguravaju visokokvalitetne performanse.

12. Kakva bi bila poboljšanja? Kakva razlika?

Kurs Brainobrain je pozitivno iskustvo. On njeguje mentalno formiranje deteta. Zbog toga djeca pronalaze nevjerovatna poboljšanja u različitim aspektima. Djeca poboljšavaju svoju koncentraciju, maštu, vještinu slušanja, sposobnost učenja, kreativnost, samopouzdanje, vizualizaciju, brzinu i tačnost, vještine rešavanja problema, matematičku sposobnost i još mnogo toga.

Djeca dobivaju bolje ocjena u školi. Razvijaju puno vještina, mi ih inače ne prepoznamo svjesno poput koncentracije, pamćenja, mašte itd. Mi stvaramo svijest o stavu. Imamo kreativne načine da pomažemo vašem djetetu da shvati koliko je važno imati pravi stav u životu.

Mi pričamo o primjerima širom svijeta i navodimo djecu da modeliraju te ključne vještine. Bilo da su to akademici ili umjetničke sposobnosti ili stav ili vještine života – Mi ih njegujemo!

Pa, ne možemo ih sve reći! Morate doživjeti! Mi ih osnažujemo nekim od najnovijih razvojnih alata i strategija koje djecu pripremaju za svijetlu budućnost!

13. Da li će pomoći u akademskim i drugim školama?

100% da!
Djeca Brainobraina uživaju u većoj koncentraciji i moćnom sjećanju. Oni imaju nagli porast u svojim opažanjima, sposobnostima za hvatanje i zadržavanje. Kao rezultat toga dobijaju bolje rezultate sa manje napora.

Posebno govoreći o akademici, djeca uživaju u iskustvu Brainobraina. Nema više napornog posla, to je samo pametan posao. Djeca troše manje vremena, ali proizvode dobre rezultate. Mala postignuća postaju velika postignuća.
Imaju novi sistem poverenja i uvjeravanja koji im pomaže da identifikuju lidera u njima!
Brainobrain pravi i tretira vaše dijete kao lidera,  ne kao sledbenika!

14. Šta je jedinstveno o Brainobrain Syllabus?

Brainobrain je pionir naprednog programa abakusa za program razvijanja mentalnih veština u svijetu.
Napredni nastavni program Brainobrain je jedinstveni nastavni program zasnovan na rimu koji pruža sve osnovne čulne sposobnosti  učenika kao što su vizuelni, slušni i kinestetički, čime ga čini upečatljivim.

U Brainobrainu, dijete radi manje i postiže više! Ovo je zbog činjenice da nastavni plan nije samo matematički; Fokus je na osnaživanju čitavih neuronskih mreža djeteta.

Brainobrain daje djeci veoma mali domaći zadatak. Tako djeca uživaju cijeli proces jer se ne oporezuju.
Brainobrain program je dovoljno snažan da ojača mentalne sposobnosti djeteta i time im pomaže da postignu veći potencijal.
Rečeno je: “Nismo im dali ribu; Učimo ih kako uhvatiti ribu “.

15. Da li će djeca uživati u programu?

Dječije uživanje je naš najveći prioritet! Sve što ima element zabave i učenja djeca će dobro primiti. Brainobrain ima mnogo dimenzija u svom kursu koji je apsolutno prijateljski za djecu. .
Stvarno vole Brainobrain i Brainobrain voli njih!

16. Koliko treba da sačekam da vidim razliku?

Brainobrain je program visokog kvaliteta i ako vaše dijete praktikuje svakodnevno 15 minuta, iznenadićete se brzim promjenama. Dnevna praksa je obavezna da se vidi željeno poboljšanje. Možete vidjeti primjetne promjene u vašem djetetu sa 6 mjeseci, tj. Do trenutka kada završi 2 nivoa. Međutim, roditelji koji redovno prate napredak djeteta će biti u mogućnosti da vide i suptilna i veoma vrijedna poboljšanja i ranije.