BRAINOBRAIN
PROGRAM

Program se temelji na Abakus mentalnoj aritmetici (VAK - metode) i NLP tehnikama (Neurolingvističko programiranje)

Na temelju dugogodišnjih istraživanja raznih institucija i zavoda koje se bave istraživanjem mozga utvrđeno je da se dječji mozak najviše razvija i formira u periodu od 4-te do 14-e godine života; baš iz tog razloga je naš program posvećen djeci u tom periodu. Dječji mozak najlakše upija i obrađuje informacije u tom periodu te je kod djece važno da se mentalna gimnastika primjenjuje što ranije i češće. Rezultat? Povećani kapacitet mozga!

METODA ABAKUSA

Danas se informacija o abakusu, kao univerzalnom mentalnom instrumentu, prihvata svuda u svijetu - pomoću abakusa za kratko vrijeme dolazi do brze i vidljive promjene u djetetovu ponašanju i mentalnim sposobnostima.

Abakus je u našem programu osnovno sredstvo, zapravo alat kojim se postiže željeni cilj.

Ono što abakus čini drukčijim i posebnim je njegova struktura i način rada; izgled abakusa je lako pamtljiv; kako svaki stupac ima svoju vrijednost, djeca lako stvaraju mentalnu sliku u glavi i mogu brzo i sigurno odraditi bilo koji matematički zadatak stavljen pred njih.

Završeci (vrhovi) ljudskih prstiju su isprepletenim završecima neurona - oni šalju signale u naš mozak, tako da i u mraku ili zavezanih očiju mi znamo da li u ruci držimo kamen ili četkicu za zube!

Budući da se abakus upotrebljava prstima, on stimulira rad mozga, pogotovo ako je ta aktivnost povezana s tačno zadanim zadatkom ili se ponavlja u intervalima.

Zato su matematičke operacije koje djeca obavljaju na abakusu nešto kao čučnjevi ili sklekovi za mozak!

Tokom predavanja djeca uče vizualizirati kuglice abakusa koje vide (vizualno), prateći čarobne riječi (slušanje) da bi odradili konkretnu vježbu, te pokreću kuglice (dodir) da bi dobili odgovor, tokom čega se odvija intenzivni trening mozga koji vodi do genijalnih sposobnosti.

Na višim nivoima, kad su djeca već dobro upoznata s abakusom, prelazimo na viši nivo; Vizualizacija.

VIZUALIZACIJA

Djecu učimo kako vizualizirati abakus, tako da im on fizički više nije ni potreban - djeca stvore mentalnu sliku u glavi, i ovisno od nivoa koji pohađaju i upornosti u svakodnevnom vježbanju, mogu vizualizirati do 10 abakusa, što znači da ISTOVREMENO mogu obavljati 10 različitih matematičkih operacija, bile one sabiranje, oduzimanje, dijeljenje, množenje, decimale itd. Razvoj takve vještine (Multi-tasking) u najranijoj dobi djeteta će djetetu bitno olakšati život te ga kvalitetno pripremiti i za najzahtjevnije izazove u budućnosti, bilo one poslovne ili povezane s intimnim životom.

Uključite mozak Vašeg djeteta na vrijeme!

RAZVOJ MENTALNIH SPOSOBNOSTI

Program se temelji na Abakus mentalnoj aritmetici (VAK - metode) i NLP tehnikama (Neurolingvističko programiranje)..

Brainobrain je jedan od vodećih svijetskih instituta za unapređenje ličnosti i mentalnih sposobnosti djece. Brainobrain Kids Academy Private Limited je usklađen sa ISO 9001:2015. Osnovan je 2003. godine u Indiji, grad Chennai od strane profesionalaca koji imaju više od deset godina međunarodnog iskustva u treniranju i obrazovanju djece. Brainobrain posluje u 30 zemalja, kao što su Indija, Velika Britanija, Norveška, SAD, Kanada, Australija, Maroko, Jemen, Irska, Slovenija, Poljska, Makedonija, Libija, Ujedinjeni Arapski Emirati, Švedska, Saudijska Arabija, Oman, Katar, Hrvatska, Nigerija, Zambija, BIH, Švicarska, Srbija, Češka, Austrija. Brainobrain ima više od 900 uspiješnih franšiznih centara širom svijeta i transformisao je živote više od 1.000,000 djece programom visokog kvaliteta..

SVRHA PROGRAMA

Svrha programa je da svako dijete u potpunosti probudi svoju genijalnost i ostvari više ciljeve u životu koristeći maksimalno sve svoje mentalne kapacitete. Razvijajući svoj mozak, djeca postaju samosvijesna i odgovorna, poboljšavajući kvalitetu života svima oko sebe kao i samima sebi. Povećavajući intelektualni kapacitet i emocionalnu inteligenciju poboljšavamo i svijet oko sebe!.

MISIJA

Želja nam je stvarati samosvijesne i odgovorne ljude koji će svojim ponašanjem i aktivnošću biti uzor drugima.

VIZIJA

Obrazovanje koje smo stvorili za djecu bit će uvijek utemeljeno na stvarnim životnim vrijednostima: ljubavi, poštenju, kreativnosti i konačno, životnoj sreći. Naša želja je bolji i pravedniji svijet u kojem svi žive u ljubavi, miru i međusobnom poštovanju.

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE